Anderlecht toont zich sterker dan Standard

Anderlecht toont zich efficiënter dan Standard en boekt zege in Lotto Park

Vandaag om 15:24

RSC Anderlecht heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van rivaal Standard. Paars-wit wist via Jan-Carlo Simic, Kasper Dolberg en Anders Dreyer het net van Standard te vinden. Door de zege doet Anderlecht goede zaken in de Jupiler Pro League

RSC Anderlecht nam het in het Lotto Park op tegen rivaal Standard. In de beginfase zetten de Rouches Anderlecht direct onder druk, maar het was paars-wit dat na 9 minuten het net wist te vinden. Yari Verschaeren kreeg de bal aangespeeld uit een hoekschop en lepelde de bal voor het doel. Verdediger Simic wist te profiteren en buffelde de bal het doel in.

Standard wilde direct wat terugdoen en reageerde fel na het doelpunt van Anderlecht. Het lukte de Rouches niet om een tegentreffer te forceren, waarna Anderlecht de controle overnam en meer balbezit kreeg.

Anderlecht leek achterin wat te wankelen, maar sloeg toch zelf opnieuw toe in de 30e minuut. Spits Dolberg wist zichzelf vrij te spelen, waarna hij een zwabberbal afvuurde. De normaal zo betrouwbare Matthieu Epolo kon de bal niet keren en moest zich opnieuw omdraaien.

Standard leek nu wel aangeslagen na het doelpunt van Anderlecht. Uiteindelijk wist Anderlecht grote gedeelten van de eerste helft te controleren, maar qua kansen ging het redelijk gelijk op. Het was vooral de efficiëntie van Anderlecht die de doorslag gaf.

Ook in de tweede helft nam Anderlecht het initiatief in handen. In de 66e minuut leek Verschaeren de match op slot te gooien. Het doelpunt van de middenvelder werd alleen afgekeurd. Dolberg stond nipt buitenspel bij het begin van de aanval.

In de slotfase moest Colin Coosemans zich toch nog een paar keer strekken voor Anderlecht. Opnieuw toonde Coosemans zich degelijk, waardoor paars-wit de 0 wist te houden. In de absolute slotfase lukte het Anderlecht toch nog om verder uit te lopen. Dreyer sloeg toe in de blessuretijd en Anderlecht boekte een welkome zege tegen rivaal Standard.