Ten Hag verdedigt passeren De Ligt en Martínez bij Man United

Ten Hag over passeren De Ligt en Martínez in cruciaal duel Man United

Vandaag om 16:16

Erik ten Hag bestrijdt dat hij Matthijs de Ligt en Lisandro Martínez geslachtofferd heeft bij Manchester United voor het belangrijke Premier League-duel met het Aston Villa van Rode Duivels Youri Tielemans en Amadou Onana. Volgens de Nederlandse manager krijgen de Ligt en Martinez rust. 

Ten Hag start zondag verrassend met Jonny Evans en Harry Maguire in het hart van de defensie. Hij benadrukt dat er niet te veel achter de reserverollen van De Ligt en Martínez gezocht moet worden. "Het is gewoon roulatie. We spelen zoveel wedstrijden dat we iedereen nodig hebben", vertelt hij kort voor de aftrap aan Sky Sports.

Britse media voeren al weken de druk op Ten Hag op. Een nederlaag in Birmingham zou weleens tot ontslag kunnen leiden. Daar is de ex-coach van Ajax niet bang voor. "Er is altijd druk, maar niet meer dan in andere wedstrijd. Het duel met FC Porto was ook erg belangrijk en daarvoor was de wedstrijd tegen Tottenham een belangrijke. En Crystal Palace, waar we erg goed speelden, was ook belangrijk. Maak het niet te groot, wij zijn kalm."

Ten Hag benadrukte nog maar eens dat het een proces is. "Niet alleen het team, maar iedereen binnen de club is rustig. We hebben het er niet eens over gehad dat dit een grote wedstrijd is. Wij moeten ons verbeteren als een team en dat is een proces. In elk proces heb je een sterke mentaliteit nodig. Wij concentreren ons op onze tekortkomingen in de wedstrijd. Die moeten we verbeteren en vooruitgaan."

Ten Hag bevestigt dat United een zware uitdaging wacht tegen Aston Villa. "Zij zijn heel goed. Ze hebben Bayern München verslagen in de Champions League. Maar ook zij hebben wat veranderingen doorgevoerd", haalt hij nog even fijntjes aan.

United-bank van 400 miljoen euro
De keuzes van Ten Hag worden in Britse media direct betwist. Negen van de zeven wisselspelers zijn onder Ten Hag gekocht. Zij hebben een gezamenlijk prijskaartje van 395 miljoen euro. 'Voor het uitgegeven geld zouden De Ligt, Martinez, Ugarte, Casemiro en Antony moeten starten in plaats van op de bank te zitten', schrijft Manchester Evening News. 'Bayindir en Zirkzee zijn de andere twee Ten Hag-aanwinsten.'