Van Wonderen gepresenteerd bij Schalke 04

OFFICIEEL: Schalke presenteert nieuwe hoofdtrainer Van Wonderen

Vandaag om 14:14

Kees van Wonderen is definitief de nieuwe trainer van Schalke 04. Die Königsblauen hebben de aanstelling van de 55-jarige Nederlander zondag bevestigd.

Van Wonderen is de opvolger van Karel Geraerts en heeft een contract getekend tot medio 2026 bij Schalke 04. Hij neemt Robert Molenaar mee als assistent.

Directeur Ben Manga legt uit waaraan Van Wonderen in zijn ogen voldoet. "Een coach wiens werk op het veld een duidelijke handtekening heeft, die weet hoe hij met onze ploeg wil werken en ervaring heeft met het ontwikkelen van spelers. Wij zijn er absoluut van overtuigd dat we in Kees van Wonderen de juiste persoon voor de functie hebben gevonden. Ik ken hem en zijn werk al enkele jaren, vooral sinds zijn tijd in Deventer, en kijk er naar uit om met hem samen te werken."

Van Wonderen zat zonder club na zijn vertrek bij sc Heerenveen afgelopen zomer. Eerder stond hij ook aan het roer bij Go Ahead Eagles. "De gesprekken met de verantwoordelijken waren zeer goed en kenmerkten zich door een groot vertrouwen. We hebben alle wedstrijden van het seizoen geanalyseerd en een idee ontwikkeld waaraan we met het team willen werken. Dit is een uitdaging midden in een lopend seizoen, maar we benaderen het met overtuiging en vertrouwen."

De voormalig verdediger moet Schalke weer naar de Bundesliga leiden. Momenteel staat de formatie uit Gelsenkirchen dertiende in de 2. Bundesliga