“Standard heeft de spitsen om RSC Anderlecht serieus pijn te kunnen doen”

“Standard heeft de spitsen om Anderlecht serieus pijn te kunnen doen”

Vandaag om 13:15

Philippe Albert werpt in RTBF een blik op het beladen duel tussen RSC Anderlecht en Standard. Voor beide clubs staat er veel op het spel. Niet alleen drie punten, maar ook de eer. Hij benadrukte dat Anderlecht als favoriet gezien wordt, maar dat Standard zeker in staat is om de Brusselaars pijn te doen.

"Standard moet vooral hun goede vorm van dit seizoen vasthouden en profiteren van de kansen die op hun pad komen", zei Albert. Volgens hem hebben de Rouches een aanval die elke verdediging in problemen kan brengen. “De spitsen Eckert Ayensa en Zeqiri zijn gevaarlijk en kunnen Anderlecht serieus pijn doen”, waarschuwde hij.

Albert wees ook op het belang van een stevig middenveld om Anderlecht te kunnen verslaan. Hij verwacht dat Standard zal kiezen voor Price in plaats van Kuavita om het centrale deel van het veld te versterken. “Het middenveld moet standhouden tegen een team als Anderlecht”, verklaarde hij. 

Daarnaast benadrukte hij dat Standard met hun solide seizoenstart toch een sterke uitgangspositie heeft. Ondanks dat Anderlecht als favoriet wordt beschouwd, ziet Albert dat alle druk bij de thuisploeg ligt. "Anderlecht heeft iets te bewijzen, terwijl Standard niets te verliezen heeft", concludeerde de analist. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.