Albert: “Standard kan gewoon vrijuit spelen, de druk ligt bij Anderlecht”

“Standard kan gewoon vrijuit spelen, de druk ligt zondag bij Anderlecht”

Vandaag om 12:13

Met de topper tussen RSC Anderlecht en Standard in zicht, zijn de verwachtingen hooggespannen. Philippe Albert, voetbalanalist bij RTBF, gaf zijn kijk op de wedstrijd. Albert benadrukte dat de druk voornamelijk bij Anderlecht ligt. 

"Anderlecht speelt thuis en zonder de aanwezigheid van Standard-fans, wat hen zeker in het voordeel zet", stelde hij. Door incidenten tijdens de vorige bekerwedstrijd in het Astridpark zijn de supporters van Standard niet welkom. Een flinke aderlating voor de Luikse club, gelooft Albert

Volgens Albert heeft Standard nog steeds veel goed te maken na de pijnlijke nederlaag tegen Westerlo. "Die nederlaag deed pijn, maar Leko blijft positief. We zullen zien hoe zijn team zich herstelt in deze cruciale wedstrijd", voegde hij eraan toe. 

Toch heeft Standard volgens Albert minder te verliezen. "Standard kan wel gewoon vrijuit spelen, de druk ligt bij Anderlecht", zei hij. Ondanks het ontbreken van hun supporters zal Standard volgens hem gemotiveerd zijn om te bewijzen dat ze ook zonder hen een sterke tegenstander kunnen zijn. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.