PSV wint van Sparta Rotterdam

Dams pakt vroeg rood, maar PSV pakt wel de overwinning

5 oktober om 22:30

PSV heeft ook zijn achtste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen, al ging het tot op heden nog niet zo moeizaam als zaterdagavond. In het Philips Stadion werd Sparta Rotterdam, met horten en stoten, met 2-1 opzij gezet. Onze landgenoot Matteo Dams kreeg vroeg in de tweede helft rood.

Trainer Peter Bosz moest het zaterdagavond stellen zonder de geblesseerde Joey Veerman en 'algeheel vermoeide' Jerdy Schouten. Mauro Júnior was de meest defensieve middenvelder en het gemis van de machinekamer was merkbaar. Sparta begon goed, maar daar mag bij aangetekend worden dat PSV veel ruimte op het middenrif liet.

Nadat Sparta al een aantal keer van zich had afgebeten, viel in de tiende minuut de openingstreffer. Tobias Lauritsen kreeg de bal in de loop mee en verschalkte Walter Benítez in het dak van het doel. PSV begreep de boodschap en kwam na de 0-1 beter in de wedstrijd. Twee keer over was Guus Til dicht bij de gelijkmaker. Waar hij nog Nick Olij op zijn weg vond, kreeg Olivier Boscagli tien minuten voor rust de bal wel in het doel.

Met het nodige geluk, dat wel. Het schot van Boscagli werd van richting veranderd, waardoor Olij kansloos was. Nog voor rust poetste PSV de achterstand volledig weg. Drie minuten na de gelijkmaker tekende Luuk de Jong, op aangeven van Boscagli, met een heerlijke voetbeweging voor de 2-1.

Invalbeurt Bakayoko en rode kaart Dams
In de tweede helft keerde Ivan Perisic (ex-Roeselare en ex-Club Brugge) niet meer terug binnen de lijnen. Op slag van rust leek de Kroaat al ergens last van te hebben en hij keerde dan ook niet meer terug op het veld. Met vervanger Johan Bakayoko zocht PSV naar de bevrijdende 3-1, die niet viel. De Eindhovenaren moesten in de achteruit na een rode kaart voor Matteo Dams, die de doorgebroken Camiel Neghli vloerde.

PSV - Sparta werd naarmate de tweede helft vorderde meer en meer een slijtageslag. De Jong en Pelle Clement kwamen hard in botsing - de hoofden tegen elkaar - waarop beide ploegen een 'witte wissel' inzetten. Meerdere spelers liepen op hun tandvlees en voor PSV werd het in de slotfase tegenhouden.

Daar slaagde de ploeg van Bosz ternauwernood in. In de blessuretijd miste Shunsuke Mito dé kans op de 2-2 en in de laatste minuut van de extra tijd werd een goal van Mike Eerdhuijzen afgekeurd wegens buitenspel. En dus blijft PSV foutloos in de Eredivisie. De Eindhovense ploeg heeft twee weken om zich voor te bereiden op de eerstvolgende wedstrijd, tegen AZ. De komende weken is het interlandbreak.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.