Topper blijft onbeslist na discutabel doelpunt, Eupen wint wel

5 oktober om 21:59

In de Challenger Pro League is de topper van de 7e speeldag op een gelijkspel geëindigd. RWDM en RAAL La Louvière hielden het op 1-1. KAS Eupen won dan weer met 1-2 van Seraing.

RWDM – La Louvière 1-1
In september wonnen de Brusselaars al hun competitiematchen en tegen La Louvière zag het er na 21 minuten ook goed uit. Piotr Parzyszek opende namens de leider van de CPL de score. Pas na de rust kwamen de bezoekers langszij via Mouhamed Belkheir,.De Algerijn leek de bal wel tegen zijn arm te krijgen voor hij scoorde, maar de treffer bleef staan. RWDM blijft wel leider, nu met 17 punten. La Louvière staat nu 3e met 14 punten.

Seraing - KAS Eupen
Seraing kon dit seizoen nog geen wedstrijd winnen en zaterdag ging het opnieuw mis. Nochtans ging het rusten met 1-0 voorsprong met dank aan een treffer van Pape Moussa Fall. In de tweede helft ging Eupen op en over de thuisploeg. Eerst scoorde Yentl Van Genechten fraai de gelijkmaker. Emrehan Gedikli tekende daarna voor de winnende treffer. Seraing blijft voorlaatste met 2 punten. Eupen springt naar de 8e plaats. De Panda's hebben nu 10 punten verzameld dit seizoen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.