NAC wint van NEC

Na rode kaarten en tijdelijke staking nekt NAC NEC, zege voor Hoefkens en co

5 oktober om 21:20

NAC Breda heeft NEC zaterdagavond in ondertal op de knieën gekregen. De wedstrijd kabbelde zeventig minuten lang rustig voort, twintig minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan en vielen er meerdere rode kaarten. Het avondje NAC eindigde in 1-0 voor de troepen van Carl Hoefkens.

Er viel voor rust weinig te genieten in het Rat Verlegh Stadion, waar NAC en NEC elkaar in bedwang hielden en grote kansen schaars waren. Tien minuten voor het verstrijken van de eerste helft werd het stadion opgeschrikt door een miscommunicatie tussen NEC-doelman Robin Roefs en Bram Nuytinck (ex-RSC Anderlecht). De keeper schoot de bal tegen zijn medespeler aan, waarna de bal aan de voor NEC goede kant van de paal rolde.

Na rust gebeurde er, behoudens een vrije trap van Lasse Schöne, aanvankelijk ook weinig. Tot minuut 69, toen Saná Fernandes een directe rode kaart kreeg. De frivole middenvelder was te laat, maakte een grove charge, en kon inrukken. Het bleek het kantelpunt in de wedstrijd, want een aantal minuten later moest scheidsrechter Ingmar Oostrom met kaarten strooien.

Een gele kaart voor onze landgenoot Jan van den Bergh - protesteren na een vermeende schwalbe - werd gevolgd door protesten vanaf de bank van NAC. Gábor Babos, keeperstrainer, kreeg twee keer geel en dus ook rood. Vanaf dat moment gingen de supporters van NAC zich ermee bemoeien - er werden voorwerpen op het veld gegooid - en besloot Oostrom de wedstrijd te staken.

Met nog een kwartier op de klok werd de wedstrijd na een onderbreking hervat. NAC kwam als herboren uit de kleedkamer en kwam met tien man op voorsprong. Uit een directe vrije trap schoot Dominik Janošek prachtig raak. Die klap kwam NEC niet meer te boven, waardoor de drie punten in Breda blijven. Op de ranglijst klimt NAC over NEC heen en daardoor staan de Nijmegenaren in de degradatiezone.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.