Lokeren-Temse wint van streekrivaal SK Beveren

Winnende goal én rode kaart: Van Aerschot beslist derby voor Lokeren-Temse

5 oktober om 19:03

Lokeren-Temse heeft de derby van Waasland gewonnen. De promovendus pakte op het veld van streekrivaal SK Beveren de eerste seizoenszege. Sam Van Aerschot speelde een sleutelrol met een winnend doelpunt én een rode kaart.

De thuisploeg begon als favoriet aan de partij in de Challenger Pro League, maar tegen alle verwachtingen in kwam Lokeren-Temse na 90 minuten als winnaar uit de bus. De bezoekers legden een prima pot op de mat in Beveren.

De ervaren Van Aerschot was de onbetwiste hoofdrolspeler. Na zijn invalbeurt vlak na rust scoorde hij binnen enkele minuten een doelpunt, waarmee hij de held van de derby leek te worden. Even later leek dat volledig te kantelen: amper 20 minuten binnen de lijnen kreeg hij een rode kaart. De 0-1 bleef op de borden en Lokeren-Temse en Van Aerschot mochten alsnog gaan vieren.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.