Freyr Alexandersson wil het KRC Genk lastig gaan maken met KV Kortrijk

Alexandersson wil het Genk lastig maken: "Geloof in onze kansen”

Vandaag om 17:02
Laatste update: om 17:06

KV Kortrijk heeft het moeilijk in de Jupiler Pro League de laatste weken: al vijf partijen op rij konden de Kerels niet winnen. Zaterdag krijgen ze ook nog eens te maken met het vlot draaiende KRC Genk. Coach Freyr Alexandersson van KVK is alvast onder de indruk van de koploper.

Alexandersson weet dat er zaterdag in het Guldensporenstadion een zware pot om het menu staat, maar toch hij zijn ploeg niet kansen toe. “Ik ben onder de indruk van het spel en de individuele kwaliteiten van Genk, maar ik geloof ook in onze kansen”, wordt de IJslandse coach geciteerd bij Sporza.

Vorige week ging KVK met 3-0 onderuit bij Union SG en die partij wilde Alexandersson dan ook snel vergeten. “We waren niet goed, we misten snelheid, agressiviteit en kwaliteit, maar die bladzijde hebben we meteen omgedraaid. We hebben de voorbije dagen hard getraind en we weten allemaal dat we beter kunnen.” 

Tegen het sterke Genk zal Kortrijk moeten leunen op een sterk collectief om iets te kunnen rapen. “We moeten samen aanvallen en samen verdedigen en er 100 procent voor gaan”, besluit de coach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.