Domenico Tedesco over Leandro Trossard van Arsenal en de Rode Duivels

Tedesco lovend over Trossard: 'Dan voelt hij zich het meeste op zijn gemak'

Vandaag om 16:34

    Leandro Trossard lijkt in de vorm van zijn leven. De Rode Duivel van Arsenal was onlangs weer belangrijk bij de Londenaren tegen PSG in de Champions League (2-0). Bondscoach Domenico Tedesco heeft zich uitgelaten over Trossard. 

    Afgelopen maand nog werd Trossard niet eens opgeroepen door Todesco. "Ik heb toen een goed gesprek gehad met Leo. Hij begreep dat ik andere spelers selecteerde omdat ik hen een keer aan het werk wilde zien", zo liet Tedesco weten in Het Belang van Limburg. "Hij verdient deze selectie dubbel op basis van zijn prestaties bij Arsenal, dat hebben jullie ook kunnen zien", aldus de bondscoach. 

    Aanvoerder Kevin de Bruyne moest afzeggen vanwege een blessure en ook Romelu Lukaku zal niet aanwezig zijn als België het opneemt tegen Italië en Frankrijk in de Nations League. Op de vraag of Trossard al het stokje kan overnemen van de vedettes bij de Belgische ploeg, reageerde Tedesco als volgt: "Leandro voelt zich het meest op zijn gemak aan de linkerzijde, maar hij kan ook centraal uit de voeten, in the pocket of als winger. We hebben twee wedstrijden voor de boeg, we zullen zien wat het beste voor hem is, maar waarschijnlijk zetten we hem op links."

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.