Mathieu Maertens blikt vooruit op KV Mechelen tegen OH Leuven

Maertens hoopt op ommekeer bij OH Leuven: "Meer van onszelf vragen voor doel"

Vandaag om 13:37

Bij Oud-Heverlee Leuven hebben ze al even niet meer kunnen proeven van de smaak van de overwinning. Eind augustus werd tegen Standard het laatst drie punten gepakt. Kapitein Mathieu Maertens hoopt dat zijn ploeg zich zaterdag tegen KV Mechelen kan herpakken.

"Op training praatten we veel en was er veel intensiteit", vertelt Maertens over de situatie bij OHL tegen Sporza. "Voetballend en aanvallend is het soms te weinig, dus we moeten meer van onszelf vragen voor doel."

Toch ziet de ervaren middenvelder voldoende aanknopingspunten voor verbetering. De punten zullen daarna ook komen. "Voetballend zijn we veel beter dan vorig jaar", meent Maertens. "De laatste pass moet beter en we moeten scherper zijn voor doel in beide boxen."

Kansen creëren en vervolgens ook omzetten is dus de sleutel tot het succes voor Maertens. "Ik ben ervan overtuigd dat het vertrouwen zal terugkomen als we weer beginnen te scoren. Het is een cliché, maar we moeten hard blijven werken en dan komen de resultaten en de goals wel."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.