Simons kan zijn troepen weinig verwijten tegen Beerschot

Simons kan zijn troepen weinig verwijten: "Beerschot was zéér efficiënt"

Vandaag om 11:51

KVC Westerlo heeft de kans gemist om (even) alleen op nummer twee te komen in de rangschikking. Tegen hekkensluiter K. Beerschot V.A. liet het twee dure punten liggen: 2-2. Timmy Simons gebruikte die ontgoochelende uitslag evenwel niet om een steen te werpen naar zijn spelers.

Westerlo had het leeuwendeel van het balbezit, al slaagde het er niet in om daar erg veel open kansen uit te puren. Toch verwijt Simons zijn ploeg weinig tot niets. Hij zag vooral dat Beerschot het geluk aan haar zijde had. "Zij hebben met man en macht verdedigd. Beerschot was zeer efficiënt", aldus Simons bij SporzaBij hun allereerste poging klommen De Ratten op voorsprong. Vanaf dan moest Westerlo eigenlijk voortdurend achter de feiten aan hollen.

Dat deden de Kempenaars met overtuiging. "We hebben zo'n 25 doelpogingen gecreëerd, maar het gaat natuurlijk om wat er gebeurt tussen de palen", heeft Simons berekend. Als de trainer al frustratie voelde, dan wel om het tijdrekken bij de bezoekers. "Beerschot haalde het tempo helemaal uit de wedstrijd, zij strijden met de middelen die ze hebben", houdt Simons de kerk in het midden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.