Sportief directeur zet Kompany uit de wind bij Bayern

Sportief directeur zet Kompany uit de wind: "Als je duels opnieuw speelt, win je"

Vandaag om 10:35

Na enkele vlekkeloze wittebroodsweken leert Vincent Kompany bij Bayern München voor het eerst de keerzijde van de medaille kennen. Na een gelijkspel tegen Bayer Leverkusen (1-1) en een nederlaag bij Aston Villa (1-0) is er even een zege nodig bij Eintracht Frankfurt om de rust te laten terugkeren. Zijn sportief directeur zet Kompany alvast volledig uit de wind.

Op de wekelijkse persconferentie schoof ook Max Eberl aan, zoals dat de gewoonte is bij Bayern. Hij ontdekte helemaal geen langdurige problemen in de voorbije twee wedstrijden. "Leverkusen en Aston Villa waren allebei duels die je, wanneer je die opnieuw speelt, zal winnen. Al was het resultaat niet zoals we het ons voorgesteld hadden", benadrukt Eberl de hoge standaarden bij Bayern.

Voor het overige blijft Kompany een goede indruk nalaten in Beieren. Zijn combinatievoetbal en hoge pressing slaan aan. "Dit is de wijze en de weg waarop we moeten verderbouwen", vindt Eberl. "Dat moeten we ook in Frankfurt opnieuw brengen. We moeten vol tot aan het gaatje gaan." In de Bundesliga staat Bayern aan de leiding met dertien punten uit vijftien.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.