Hubert steeds beter in het zadel: 'Van Bommel wijst Anderlecht af'

'Van Bommel heeft Anderlecht afgewezen, Hubert wordt steeds reëlere optie'

Vandaag om 10:17
Laatste update: om 10:29

Nog maar één wedstrijd voor de interlandonderbreking en dus tikt ook de klok binnen RSC Anderlecht verder. Jesper Fredberg is nog steeds op zoek naar een definitieve hoofdtrainer als opvolger voor Brian Riemer. Topkandidaat Mark van Bommel heeft naar verluidt bedankt. Betekent dat goed nieuws voor David Hubert?

Anderlecht is intussen ruim drie weken op zoek naar een nieuwe T1, nadat het Riemer aan de deur zette. De naam die het hardnekkigst rondzoemde op het Astridpark, is die van Van Bommel. De dubbel-winnaar van Royal Antwerp FC heeft ook één gesprek gehad met het paars-witte bestuur, meldt Het Laatste NieuwsDaar is echter geen overeenkomst uit voortgekomen. Integendeel, de Nederlander zou een definitieve 'nee' verkocht hebben. Blijkbaar zaten beide partijen 'niet op dezelfde golflengte'.

Zo moet Fredberg andere pistes bewandelen. Misschien wordt het wel een piste die vlak onder zijn eigen neus ligt? Tussenpaus Hubert doet het voorlopig immers verre van slecht, met de knappe Europese zege bij Real Sociedad als recentste bewijsstuk. Bovendien heeft hij een goed contact met de spelersgroep en zou hij tactisch zijn stempel drukken. Zondag volgt een nieuwe test, wanneer Standard Luik over de vloer komt. Als Hubert die goed doorstaat, bestaat de kans dat hij vast benoemd wordt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.