David Hubert reageert na zege Anderlecht op Real Sociedad

Gedurfde keuzes van Hubert pakten goed uit: "Plan zeer goed uitgevoerd”

3 oktober om 23:26

David Hubert was na de fraaie zege van RSC Anderlecht op Real Sociedad zeer tevreden over het resultaat, maar vooral over het gedisciplineerde spel van zijn ploeg. De interim-coach van paars-wit zag dat zijn spelers het gameplan uitstekend opvolgden.

Hubert had in zijn opstelling een paar gewaagde keuzes gemaakt, met onder andere Tristan Degreef die zijn vertrouwen kreeg. Zijn keuzes pakten evenwel prima uit en volgens de coach was dat te danken aan de discipline bij zijn spelers. “Ik ben vooral blij dat we wat we vooraf hebben afgesproken ook heel goed hebben uitgevoerd”, zei hij na afloop bij VTM Nieuws

Het plan was van tevoren om de technische begaafde Spanjaarden niet in hun spel te laten komen door de ruimtes klein te houden. “Het was voorzien om heel compact te spelen. Met weinig ruimte tussen de lijnen. En we wilden elkaar helpen, in eender welke situatie. We hebben dat zeer goed uitgevoerd”, klonk het tevreden.

Na de overwinning van vorige week tegen Ferencváros heeft Anderlecht nu 6 op 6 in de Europa League. “Hier kunnen we op voortbouwen”, besloot hij zijn analyse dan ook.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.