Smets zit weer op gewicht na stevige griep

Smets zit weer op gewicht na stevige griep: "Door krachttraining en goede voeding"

Vandaag om 10:01

KRC Genk is een Rode Duivel rijker. Matte Smets is voor het eerst officieel opgeroepen door Domenico Tedesco. Een beloning voor zijn prima seizoensstart, al kreeg Smets onlangs af te rekenen met een stevige ziekte.

Na zijn overstap van Sint-Truiden richting Genk gaat het bijzonder snel voor Smets. Met zijn nieuwe club prijkt hij bovenaan de Jupiler Pro League en nu is ook de nationale ploeg op de deur komen kloppen. Een geweldige opsteker na de voorbije weken, waarin Smets toch heeft afgezien. Door buikgriep verloor hij liefst vijf kilogram. 

De verdediger zit inmiddels echter opnieuw op zijn wedstrijdgewicht. Vorig weekend kon hij de geblesseerde Carlos Cuesta al vervangen tegen KV Mechelen (2-1). "Intussen heb ik door krachttraining en goede voeding weer heel wat bijgewonnen. Ik ben fit", stelt Smets bij Het Laatste Nieuws zowel Thorsten Fink als Tedesco gerust. Deze zaterdag mag hij die woorden kracht bij zetten op bezoek bij KV Kortrijk. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.