Kevin De Bruyne niet inzetbaar vanwege gevolgen operatie

De Bruyne nog geblesseerd: "Hij draagt nu de gevolgen van zijn operatie van vorig seizoen"

Vandaag om 09:15

Pep Guardiola moet het ook dit weekend stellen zonder Kevin De Bruyne. De Rode Duivel viel uit met een dijbeenblessure en is nog niet fit. Volgens trainer Guardiola heeft dat ook te maken zijn blessureperiode van afgelopen seizoen.

De trainer van Manchester City neemt liever het zeker voor het onzekere. "Uit ervaring weet ik dat je na een zware blessure voorzichtig moet zijn", vertelde Guardiola aan Express.

De Rode Duivel kampt nog met wat nasleep na zijn operatie. "Hij is geopereerd en was vijf maanden uit de running. Als dat gebeurt, raakt het lichaam uit balans. Hij kan niet elke drie dagen spelen. Hij beslist zelf wat het beste is en mensen moeten dat begrijpen", zei Guardiola.

Guardiola ging ook in op het uitblijven van De Bruyne bij de Rode Duivels. "Hoe kan hij met België gaan als hij nog geen enkele wedstrijd heeft gespeeld. Ik heb dat nooit begrepen. Hij kan niet met ons spelen, dus hij kan niet met België spelen", aldus Guardiola.

De Bruyne speelt ook niet mee in Nations League-matchen van de Rode Duivels. De middenvelder is weer beschikbaar voor WK-kwalificatiematchen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.