Romelu Lukaku zegde af voor Rode Duivels, maar blinkt uit bij Napolo

Lukaku is niet fit genoeg voor Rode Duivels, maar schittert ondertussen bij Napoli

Vandaag om 21:19

Romelu Lukaku haakte af voor de Rode Duivels omdat hij nog niet fit genoeg is, zo luidde de uitleg. Vrijdagavond speelde hij 88 minuten voor zijn club SSC Napoli tegen Como. Big Rom maakte een goal en gaf twee assists.

Tedesco had Lukaku er graag bijgehad voor de matchen in de Nations League. "Wat Lukaku betreft, zullen we nog zien", vertelde de bondscoach op de persconferentie. "Het hangt van hem af, het zal zijn beslissing zijn. Afhankelijk van hoe fit hij dan zal zijn natuurlijk. Momenteel kan hij nog moeilijk 90 minuten aan."

Een paar uur later speelde Lukaku in de Serie A dus bijna de 90 minuten vol. Twee minuten voor tijd haalde Antonio Conte hem pas naar de kant. Toen had Lukaku zijn waarde al meer dan bewezen. Hij stapte namelijk van het veld met een goal en twee assists achter zijn naam.

Al in de eerste minuut speelde Lukaku ploegmaat Scott McTominay vrij op de rand van de zestien. De Schot draaide knap door en schoot binnen: 1-0. Como maakte vlak voor rust gelijk, maar een paar minuten later zette Lukaku een penalty om en stond Napoli weer voor. Vlak voor tijd zette Lukaku ook David Neres nog vrij voor de doelman: 3-1.

Cyriel Ngonge, die wel werd geselecteerd door Tedesco, bleef bij de Napolitanen de gehele partij op de bank zitten.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.