Domenico Tedesco wil Malick Fofana laten debuteren bij Rode Duivels

Tedesco wil ook Fofana minuten gaan gunnen: "Heel erg goed bij Lyon"

Vandaag om 20:03
Laatste update: om 20:06

Malick Fofana kreeg vrijdag goed nieuws van Domenico Tedesco. De linksbuiten hoort namelijk bij de selectie van de Rode Duivels voor de Nations League-matchen tegen Italië en Frankrijk. De bondcoach verheugde zich erop met Fofana te werken.

Tijdens de persconferentie vertelde Tedesco dat hij Fofana nauwgezet heeft gevolgd de laatste weken en hij had alvast mooie woorden de speler van Olympique Lyon. “Hij speelt heel erg goed bij Lyon, gisteravond (in de Europa Leagues tegen Rangers, red.) scoorde hij twee keer.”

Die Europese tweeklapper was echter niet doorslaggevend geweest voor Tedesco. “Ik had de beslissing om hem te selecteren daarvoor al genomen”, vertelde de bondscoach daarover.

Een debuut ligt in het vooruitzicht voor Fofana. Toen de bondscoach over Matte Smets praatte zei hij namelijk: “Waarschijnlijk gaat hij spelen, we zullen zien”, om daar vervolgens aan toe te voegen: “Hetzelfde geldt voor Fofana.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.