Barcelona mikt op terugkeer Neymar

Sensationeel gerucht uit Spanje: 'Barça mikt op rentree van Neymar'

Vandaag om 15:33

Een opmerkelijk gerucht uit Spanje: FC Barcelona denkt erover na om Neymar opnieuw in de armen te sluiten, meldt SPORT. President Joan Laporta wil een nieuwe 'superster' contracteren voor de opening van het nieuwe Spotify Camp Nou.

Neymar verkaste in augustus 2023 naar Al Hilal en van een gelukkig huwelijk in Saudi-Arabië is nog geen sprake. De 32-jarige Braziliaan raakte ernstig geblesseerd aan zijn knie en nadert zijn rentree na een jaar afwezigheid. Medio volgend jaar loopt Neymar uit zijn contract bij Al Hilal, wat betekent dat hij per 1 januari om tafel mag met geïnteresseerde partijen. Zijn naam zingt al rond op de burelen van Barça, klinkt het.

Het plan van Barcelona is om per volgend seizoen in het gerenoveerde Camp Nou te spelen. Laporta wil de start van een nieuw tijdperk inluiden met de komst van een 'superster', schrijft het Spaanse medium. Neymar staat op de nominatie om die ster te worden. De Braziliaan moet 'de bom' van Catalonië worden.

Erling Haaland geldt als de absolute droomkandidaat in Barcelona, al beseft de clubleiding dat het een loodzwaar karwei wordt om de Noor komend jaar los te weken bij Manchester City. Neymar wordt gezien als de 'perfecte tijdelijke oplossing'. Santos en Flamengo zouden Neymar eveneens hoog op het verlanglijstje hebben staan.

Neymar heeft een rijk verleden bij Barcelona. Tussen 2013 en 2017 maakte hij deel uit van het legendarische trio MSN, bestaande uit Lionel Messi, Luis Suárez en hijzelf. In 186 officiële optredens voor Barça maakte hij 105 goals en gaf hij 76 assists.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.