Union worstelt met een spitsenprobleem: "Hij is ongelukkig voor doel"

Vandaag om 13:00

Union speelde donderdag niet slecht tegen Bodo/Glimt, maar bleef wel op 0-0 steken. Scoren blijft lastig, ziet ook coach Sébastien Pocognoli. Vooral spits Kevin Rodriguez miste dit seizoen al een resem kansen.

"Hij is ongelukkig voor doel", zo vertelt Pocognoli bij Het Nieuwsblad. "Wat je niet mag vergeten, is dat hij één van de spitsen in België is die het hardst werkt zonder bal. Zijn verdedigende werk is een voorbeeld. Misschien legt hij zichzelf te veel druk op om ook te scoren. Je kan zoiets niet forceren. Hard blijven werken, is de enige remedie."

De brilscore is een dikke tegenvaller voor Union. "Ik word er zelf een beetje moe van om de positieve punten op te sommen na alweer een match zonder goal. We hielden wel opnieuw de nul, collectief werkten we hard en er waren kansen. Het is frustrerend voor de spelers. Zo’n 0-0 kost ook veel energie omdat je hard moet blijven werken."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.