Wedstrijdverslag Chelsea tegen KAA Gent

KAA Gent mocht heel even hopen, maar druipt bij Chelsea af met ruime nederlaag

3 oktober om 22:54
Laatste update: 3 oktober om 22:58

KAA Gent heeft niet kunnen stunten op Stamford Bridge. Vlak na rust leek er heel even iets te rapen voor de Buffalo’s, maar Chelsea nam daarna alsnog ruim afstand.

Wouter Vrancken had zijn spelers vooraf op het hart gedrukt om niet te veel ontzag te hebben voor de Engelse tegenstrever. Hij wilde vooral van de eigen kracht uitgaan en hoopte dat de ambiance zijn spelers niet al te zeer zou imponeren.

Vrancken had voor Andri Gudjohnsen een basisplek gereserveerd, en dat op het veld waar vader Eidur in het verleden successen vierde. Aanvoerder Sven Kums was terug in de wedstrijdselectie na een kuitblessure, maar de ervaren middenvelder was nog niet fit genoeg om te starten en begon dus op de bank.

Ondanks dat Chelsea-trainer Enzo Maresca vooraf had aangegeven niet met zijn eerste keuze te starten, stuurde hij vedettes als Joao Felix, Mykhailo Mudryk en Christopher Nkunku gelijk al het veld in.

Joao Felix kwam binnen tien minuten al eens dreigen en Gent was gelijk gewaarschuwd zou je denken. Toch lag de bal luttele ogenblikken later achter doelman Davy Roef.  Renato Veiga kopte een deftige voorzet van Mudryk binnen.

De Buffalo’s hadden het moeilijk in de openingsfase en mochten van geluk spreken dat het bij 1-0 bleef. Pas na een half uur kon Gent voor het eerst eens prikken, Archie Brown leverde echter een slap schotje af. Even later kon Gudjohnson afdrukken, maar de IJslander mikte te hoog.

Na rust was het gelijk weer raak voor de thuisploeg. Pedro Neto, deze zomer voor 55 miljoen euro overgekomen van Wolves, zette de 2-0 op de borden. Even leek het een heel zware avond te worden voor de Buffalo’s, maar toen was daar plots Tsuyoshi Watanabe die een voorzet van Gudjohnson kon binnenkoppen.

De Gentse hoop was echter niet van lange duur, want vlak na het uur gaf Christopher Nkunku Chelsea weer een marge van twee. Zijn harde uithaal was Roef te machtig. Iets later was het weer raak toen Kiernan Dewsbury-Hall vrij mocht uithalen. Chelsea kreeg nog kansen op meer, maar het was Gent dat nog een keer scoorde.  Omri Gandelman werkte af na een mooie aanval en tekende voor de 4-2 eindstand.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.