Sergen Yalcin haalt Ajax-coach Farioli door gehaktmolen

'Kan niet geloven dat Farioli trainer van Ajax is geworden, het is één grote grap'

3 oktober om 21:17

De Turkse oud-trainer Sergen Yalcin heeft absoluut geen hoge pet op van Ajax-trainer Francesco Farioli. De analist haalt bij KAFA Sports de Italiaan volledig onderuit en noemt hem onder andere ‘geen trainer, maar een analist’.

Yalcin zag de overwinning op Besiktas als een soort laatste kans voor Farioli. "Farioli heeft zijn baan gered met de overwinning op Besiktas van vorige week. Ik kan echt niet geloven dat hij trainer van Ajax is geworden. De enige reden waarom hij de coach van Ajax is geworden, is omdat hij Italiaans is." Farioli werd afgelopen zomer door Ajax overgenomen van OGC Nice.

Farioli was meerdere jaren actief als coach in het Turkse voetbal bij onder andere Alanyaspor en Fatih Karagümrük. Daar maakte de coach al totaal geen indruk op Yalcin. "Deze man was een analist, geen trainer. Toen hij zijn team drie passes van achteruit liet spelen, begon men opeens te zeggen dat hij een geweldige coach was. Daarna ging hij naar Nice en vervolgens werd hij trainer van Ajax. Ik kan het niet geloven: het is één grote grap."

Yalcin was lange tijd een bekend coach in Turkije, maar inmiddels is hij werkzaam als analist. Hij coachte teams als Sivasspor, Antalyaspor en had Besiktas onder zijn hoede toen die ploeg Ajax trof in 2020.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.