'Frenkie de Jong krijgt ultimatum van Barça'

'Frenkie de Jong krijgt ultimatum van Barça: beslissende moment breekt aan'

Vandaag om 21:05

Frenkie de Jong heeft een ultimatum gekregen van FC Barcelona. De 27-jarige middenvelder moet voor het einde van dit kalenderjaar beslissen of hij zijn contract wil verlengen bij de La Liga-grootmacht, zo meldt Diario SPORT.

De huidige verbintenis van De Jong loopt tot medio 2026, maar Barça wil geen enkel risico nemen. De Catalanen zijn niet van plan om de Oranje-international zijn laatste contractjaar in te laten gaan. De clubleiding wil op korte termijn weer in gesprek met De Jong, nu hij is hersteld van zijn enkelblessure. Volgens SPORT is het 'de wil van alle partijen om een akkoord te bereiken', maar het 'beslissende moment is wel aangebroken'.

De contractsituatie van De Jong is al lange tijd een heet hangijzer. De ex-Ajacied leverde tijdens de coronacrisis veel in, waarvoor hij nu gecompenseerd wordt. Door de financiële situatie probeerde Barça het resterende salaris van De Jong al over meer jaren uit te spreiden, maar daar ging de spelmaker tot dusver niet op in. Dat is nu dan ook de grootste uitdaging voor beide partijen, om daarin tot een compromis te komen.

Volgens SPORT geldt De Jong als 'strategische speler voor de toekomst' en is zijn verlenging 'een absolute prioriteit'. Tegelijk heeft Barça 'een duidelijke limiet gesteld'. 'Over alles moet in de komende drie maanden min of meer overeenstemming worden bereikt. De club meent dat er voldoende onderhandelingsruimte is om tot een succesvolle afronding te komen', klinkt het.

De Jong is de afgelopen jaren flink gefrustreerd geraakt door het bestuur, die hem eerder hoopten te verkopen voor een mooi bedrag. Desondanks maakte hij er nooit een geheim van bij de club te willen blijven, hoewel clubs als Manchester United, Chelsea en Bayern München naar hem informeerden. Trainer Hansi Flick ziet in hem sowieso een belangrijke speler en ook de clubleiding wil hem niet langer kwijt.

De Jong haalde onlangs nog uit naar de Spaanse media. Zo ontkende hij de berichten dat hij liefst 37,5 miljoen euro verdient dit seizoen. De middenvelder maakte dinsdag zijn rentree bij Barça na een afwezigheid van bijna zes maanden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.