Chelsea-trainer Enzo Maresca blikt vooruit op match tegen KAA Gent

Chelsea schreef Lavia, Palmer en Fofana niet eens in: "Wil risico's niet nemen"

Vandaag om 15:33

Voor KAA Gent is de match op Stamford Bridge tegen Chelsea vooraf al een absoluut hoogtepunt. Maar voor de Engelsen is het niet meer dan een onwelkom tussendoortje.

Tijdens de persconferentie kreeg Chelsea-trainer Enzo Maresca vooral veel vragen over wie er niet zullen spelen donderdag. Veel van de vaste krachten zullen namelijk een avond je vrijaf krijgen van de Italiaanse coach, die helder was over zijn beweegredenen. "Het is duidelijk, toch? Stuk voor stuk zijn het keuzes om mijn spelers te beschermen", wordt hij geciteerd bij Sporza. 

Onze landgenoot Romeo Lavia werd bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven voor de Conference League. Ook sterspeler Cole Palmer, die het afgelopen weekend nog uitblonk met vier treffers tegen Brighton & Hove Albion FC, werd niet op die lijst gezet. "Net als met Roméo Lavia en Wesley Fofana wil ik niet te veel risico's nemen op overbelasting", verklaarde Maresca.

De Italiaan zal evenwel nog voldoende kwaliteit achter de hand hebben. Heel veel van de spelers in de ruime Chelsea-kern kijken er reikhalzend naar uit om eindelijk hun kans te grijpen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.