Mbappé niet opgeroepen voor Frankrijk tegen België

Deschamps over afwezigheid Mbappé tegen België: "Dat verklaart mijn keuze"

Vandaag om 15:20

Kylian Mbappé is niet van de partij bij de aankomende interlands van het Franse nationale team. Didier Deschamps laat zijn sterspeler thuis om optimaal te herstellen van zijn blessure, ondanks dat de aanvaller bij Real Madrid inmiddels weer in het veld stond.

Kylian Mbappé werd opgeroepen worden voor de aankomende wedstrijden van Frankrijk in de Nations League, tegen Israël en ons land. De aanvaller raakte op 24 september geblesseerd tegen Alavés en verwacht werd dat hij drie weken uit de roulatie zou zijn, maar woensdag kwam hij in het veld in de Champions League-wedstrijd tegen Lille. Toch zal hij ontbreken bij het nationale team.

"Ik heb met Kylian gesproken", spreekt Deschamps uit op de persconferentie. "Hij heeft een probleem dat niet te ernstig is. Toch ben ik hier niet om risico's te nemen. Dat verklaart mijn keuze om hem niet op te nemen in de selectie voor de Nations League in oktober", aldus de bondscoach, die Mbappé de tijd geeft om optimaal te herstellen van de blessure aan zijn dij.

Naast het ontbreken van Mbappé werd eerder al bekend dat Antoine Griezmann niet van de partij zal zijn. De aanvaller van Atlético Madrid, die 137 wedstrijden voor Les Bleus speelde, zette onlangs een punt achter zijn interlandloopbaan. Onder meer Christopher Nkunku, Michael Olise en Bradley Barcola moeten de Franse aanval nu van nieuwe impulsen gaan voorzien.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.