Philip Zinckernagel over transfers Club Brugge, Standard en Bodo/Glimt

Zinckernagel over Club Brugge en Standard: “Nooit een uitleg gekregen”

Vandaag om 11:02

Philip Zinckernagel keert vanavond met Bodø/Glimt terug naar België voor een belangrijke wedstrijd tegen Union. In een interview met Het Laatste Nieuws blikt hij terug op zijn tijd in de Belgische competitie. 

Zinckernagel geeft aan dat zijn periode bij Standard succesvol was, maar dat zijn tijd bij Club Brugge meer complex verliep. "Bij Standard liep het geweldig met Ronny Deila, maar na mijn blessure en het ontslag van Ronny bij Club Brugge kwam ik minder in actie," aldus de Deen.

Zinckernagel werd voor het seizoen 2023-2024 uitgeleend aan Bodø/Glimt, maar zijn avontuur bij Club Brugge is nog niet volledig afgesloten. Toch voelde hij dat er weinig kansen meer voor hem waren bij Brugge, ondanks zijn overtuiging dat hij nog steeds van waarde had kunnen zijn. 

"Ik ontbrak telkens in de wedstrijdkern dit seizoen en kreeg daarover geen duidelijke uitleg," vertelt hij. Zinckernagel wijst erop dat hij genoeg ervaring heeft om te weten dat beslissingen niet altijd met kwaliteit te maken hebben. "Ik had nog van waarde kunnen zijn voor Club Brugge," zegt hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.