Wouter Vrancken Conference League tussen Chelsea FC en KAA Gent

Vrancken voor Chelsea-Gent: “Tegenstander respecteren, maar niet te veel”

Vandaag om 11:33
Laatste update: om 11:33

Voor Wouter Vrancken, coach van KAA Gent, wordt de openingswedstrijd van de Conference League-campagne tegen Chelsea een stevige uitdaging. Op de persconferentie gaf Vrancken aan dat zijn ploeg tegen de nummer vier van de Premier League "elke seconde" geconcentreerd moet zijn. 

Ondanks de zware tegenstander wil de Gentse coach dat zijn team met zelfvertrouwen het veld betreedt. Hij gelooft dat een goed resultaat haalbaar is. “We moeten elke wedstrijd beginnen met de gedachte dat we een goed resultaat kunnen behalen en niet alleen maar denken dat we niets te verliezen hebben.” Hij vindt het dan ook cruciaal dat zijn ploeg niet onder de indruk raakt van de tegenstander. "We moeten onze tegenstanders respecteren, maar niet te veel."

Chelsea mist enkele grote namen zoals Cole Palmer en Wesley Fofana. Vrancken wees er wel op dat het fout zou zijn om het team als een "B-ploeg" te bestempelen. Het zal voor Gent dan ook zaak zijn om mentaal sterk te blijven en het publiek en de grote naam van de tegenstander als extra motivatie te zien, niet als een obstakel.

Vrancken zelf genoot van het moment dat zijn ploeg voor het eerst kennismaakte met Stamford Bridge. "Het is een prachtig stadion in Engelse stijl met veel publiek dicht bij het veld. Een uniek moment voor veel van ons”, besluit Vrancken, geciteerd door RTBF.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.