Vincent Kompany verlies met Bayern München van Aston Villa

Kompany loopt op bezoek bij Tielemans en Onana tegen pijnlijke nederlaag aan

2 oktober om 23:06
Laatste update: 2 oktober om 23:12

Vincent Kompany heeft woensdag niet zijn beste avond beleefd als coach van Bayern München. Der Rekordmeister verloor op het veld van Aston Villa met 1-0. Rode Duivels Youri Tielemans en Amadou Onana stonden weer op het Engelse middenveld.

Kompany had zijn ploeg in de laatste vier wedstrijden maar liefst 21 goals zien maken. Dinamo Zagreb werd twee weken geleden zelfs met 9-2 vernederd. Maar Aston Villa bleek een tegenstander van een ander kaliber. De Duitse topclub domineerde op Villa Park en was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar het lukte Bayern niet om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten.

Doelman Emiliano Martínez van Villa keepte een prima wedstrijd en hield onder meer Michael Olise en Joshua Kimmich van scoren. Invaller John Durán werd de held van de avond in Birmingham. De Colombiaanse aanvaller tekende amper acht minuten nadat hij binnen de lijnen was gekomen voor de voor de 1-0 en bracht zo het thuispubliek in extase.

 Een slotoffensief van Bayern kwam er, maar leidde niet tot de gelijkmaker. Villa pakt na de eerdere 0-3 overwinning op Young Boys drie bonuspunten in de Champions League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.