Atalanta pakt overtuigend eerste CL-zege

De Ketelaere heeft met ploeg makkelijke avond en pakt eerste CL-zege

Vandaag om 20:40
Laatste update: om 20:47

Charles De Ketelaere en zijn Atalanta Bergamo maken tot nu een uitstekende indruk dit Champions League-seizoen. De Europa League-winnaar van vorig seizoen speelde al knap gelijk tegen Arsenal en woensdag werd er overtuigend gewonnen van Shakhtar Donetsk.

Bij Atalanta kwam De Ketelaere uiteraard weer aan de aftrap. De Italianen begonnen de Champions League-campagne met een knappe remise tegen Arsenal, waardoor de ploeg met een zege op de Oekraïners erg goede zaken kan doen. Ook Shakhtar speelde de eerste wedstrijd gelijk. Dat gebeurde uit bij Bologna.

Vanaf het begin was echter duidelijk dat er voor Shakhtar erg weinig te halen viel tegen de ploeg uit Bergamo. Routinier Berat Djimsiti maakte na twintig minuten spelen de eerste treffer van de avond en luidde daarmee een kansenregen voor Atalanta in. Europa League-held Ademola Lookman raakte voor rust al de lat, maar in minuut 44 verdubbelde de Nigeriaan de voorsprong.

Atalanta ging met een comfortabele voorsprong de rust in, maar de honger was nog niet gestild. Raoul Bellanova maakte nog 0-3, waarna het voor de Italianen uitbollen was richting het eindsignaal. De mannen van Shakhtar hadden niets in de melk te brokkelen en dropen uiteindelijk met een 0-3 nederlaag af. De Ketelaere werd op het uur gewisseld, tegen die stond de eindstand al op de borden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.