Sergio Gómez waarschuwt ex-ploegmaats van RSC Anderlecht

Gómez waarschuwt ex-ploegmaats RSCA: "Héél moeilijk om hier overeind te blijven"

Vandaag om 14:21

RSC Anderlecht speelt donderdag in de Europa League de uitmatch bij Real Sociedad. Bij de Spaanse club staat oud-Anderlecht speler Sergio Gómez onder contract, die waarschuwt de fans van paars-wit alvast om niet al te veel hoop te koesteren.

Bij HLN vertelt Gómez dat hij een mooie tijd heeft beleefd in het Astridpark. “Ik heb er een schitterende periode beleefd, maar tegelijkertijd ben ik erop gebrand om hen te kloppen. Onmiddellijk na de loting heb ik een paar berichtjes uitgewisseld met Stroeykens, Coosemans en Amuzu.” 

Wat er in die berichtjes stond? Klare taal, zegt Gómez. “Mijn boodschap was duidelijk: hier valt niets te rapen”, klinkt het waarschuwend in de richting van zijn oude ploegmaats en de fans van Anderlecht.

De aanvallende middenvelder dicht zijn oude ploeg dus niet al te veel kansen toe, de Basken zijn namelijk van zins om hun beste spel boven te halen. “Ik vrees dat het héél moeilijk wordt voor Anderlecht om hier overeind te blijven. Op voorwaarde dat wij hen niet onderschatten, ik zal erover waken dat dat niet gebeurt.”

Vooral sfeer in het stadion kan knikkende knieën gaan veroorzaken bij de Anderlecht-spelers, denkt Gómez. “Het wordt onze eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen, dus ik verwacht een vol huis met 40.000 fans. Ik vond een zinderend Lotto Park al geweldig, maar dit is nog een trapje hoger.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.