Rode kaart Man United-middenvelder Fernandes geseponeerd door FA

Opsteker voor Manchester United: rode kaart van aanvoerder ingetrokken door FA

1 oktober om 20:30

De rode kaart van Bruno Fernandes is geseponeerd. De aanvoerder van Manchester United moest afgelopen zondag vroegtijdig inrukken tijdens het duel met Tottenham Hotspur. Kort na de 0-3 verliespartij gaf de Portugees al aan in beroep te gaan. 

Fernandes, aanvoerder van United, werd na zijn rode kaart aanvankelijk geschorst voor de Premier League-wedstrijden tegen Aston Villa, Brentford en West Ham United. Die schorsing is nu dus van tafel geveegd door de FA, de Engelse voetbalbond. 

De 'dader' was ziedend na zijn rode kaart, die gegeven werd na een charge op Spurs-middenvelder James Maddison, en stak zijn mening in gesprek met diverse media niet onder stoelen of banken. "Dit is nooit een rode kaart. Ik ben het ermee eens dat het een overtreding is, maar rood is het nooit. De scheidsrechter probeerde mij te vertellen dat hij zag dat er duidelijk contact was met mijn noppen, maar echt niet. Ik heb hem niet geraakt met mijn noppen. Ook niet met mijn voet, het was enkel",zei Fernandes. 

De FA heeft, zo blijkt nu, begrip voor het verhaal van spelmaker. Voor Erik ten Hag, die onder immense druk staat op Old Trafford, is de uitspraak van de FA ook een beetje zuur. De Nederlandse manager moest het immers een hele helft met tien man doen tegen Spurs. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.