Zeno Debast over Rode Duivels, Thibaut Courtois en Domenico Tedesco

Debast over Rode Duivels, Courtois en Tedesco: “Hij probeert passie te brengen”

Vandaag om 18:27

In een interview met Het Nieuwsblad sprak Zeno Debast over de situatie rond bondscoach Domenico Tedesco. De Rode Duivels spelen volgende week opnieuw in de Nations League. Hoewel sommigen vinden dat Tedesco de controle over de ploeg aan het verliezen is, ziet Debast dat anders.

“Tedesco probeert passie in de ploeg te brengen,” legt hij uit. Volgens Debast doet de coach zijn best om de groep te verbinden en is de sfeer in het team goed. “Het is niet simpel om op twee dagen tijd een match voor te bereiden met spelers die uit verschillende competities komen.”

Debast haalde ook een herinnering op aan een vakantie na het mislukte EK. Hij vertelt dat hij samen met Aster Vranckx, een van zijn beste vrienden, naar Ibiza ging. Daar kwamen ze onverwachts ook Theate, Trossard en Casteels tegen. "Dat was deels afgesproken, deels toeval," zegt hij. Ze besloten samen naar club Ushuaia te gaan voor een avondje uit.

Tot hun verbazing kwamen ze daar ook nog Thibaut Courtois tegen. “We hadden echt een leuke tijd," herinnert Debast zich. Volgens hem was er geen spanning tussen Courtois en de anderen: “Ook Thibaut hoorde er gewoon bij.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.