Verhaeghe over Rode Duivels en Hans Vanaken: “Club Brugge zit winnen erin”

Verhaeghe over selectie Rode Duivels: “Liever bankzitter in buitenland dan topper

Vandaag om 18:14

Bart Verhaeghe heeft geen blad voor de mond genomen wanneer het gaat over de ‘selectiepolitiek’ van de bondscoaches van de Rode Duivels. In aanloop naar de 50ste Champions League-wedstrijd van Hans Vanaken liet de voorzitter van Club Brugge zich uit over de manier waarop Belgische coaches de Jupiler Pro League onderschatten. 

Hij gelooft dat vaste waarden uit de eigen competitie (zoals Vanaken) misschien vaker geselecteerd moeten worden. "Daarom begrijp ik niet waarom de bondscoaches van de Rode Duivels de Jupiler Pro League onderschatten," stelt Verhaeghe in een interview met Het Belang van Limburg. "Ze nemen liever een bankzitter in een buitenlandse competitie dan een basisspeler hier."

De voorzitter van Club Brugge beklemtoont dat winnaars, zoals Vanaken, worden gevormd in de Belgische competitie. Hij wijst op het feit dat spelers bij clubs als Club Brugge in een cultuur van winnen terechtkomen. “Bij ons zit winnen erin geslepen. Dat is een belangrijk element dat vaak over het hoofd wordt gezien,” legt Verhaeghe uit. 

Volgens hem ontbreekt die winnaarsmentaliteit soms in de nationale ploeg. Misschien wel omdat er te weinig aandacht is voor de prestaties van spelers in de Jupiler Pro League. Hij stelt dat het een misvatting is te denken dat buitenlandse competities automatisch een hoger niveau halen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.