"Ik vind het echt goede keuze dat hij altijd bij Club Brugge is gebleven"

Vandaag om 12:16

Hans Vanaken speelt woensdag zijn vijftigste Champions League-wedstrijd voor Club Brugge. Het respect van Olivier Deschacht is duidelijk groot, al heeft hij er zelf wel 63 bij Anderlecht.

"Binnen 50 jaar zal iedereen zich Hans nóg steeds herinneren. Mooi toch? Ik vind het echt de goeie keuze dat hij altijd bij Club is gebleven", aldus Deschacht bij Het Nieuwsblad. "Hans is een icoon van Club Brugge. Dat is toch veel beter dan ook eens een periode bij Wolverhampton, Southampton, Schalke of wat dan ook?"

Vanaken heeft al veel betekend voor Club. "Voor mij is hij de man die de wederopstanding van Club Brugge heeft verwezenlijkt en Anderlecht van de troon heeft gestoten. Niet de overname een paar jaar eerder of een trainer, wel Vanaken heeft een groot aandeel in de sportieve groei van Club de laatste jaren. Ik hoop voor Club Brugge dat ze een vervanger voor hem zullen vinden op termijn. Dat zal niet simpel zijn."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.