Transfer: Barcelona is geïnteresseerd in Jonathan David ex-KAA Gent

'Barcelona wil werk maken van de komst van ex-Gent-speler David'

Vandaag om 11:56

FC Barcelona wil zich mogelijk gaan versterken met Jonathan David. De Canadese spits van Lille moet de aanval van de Catalanen gaan versterken, zo meldt Diario Sport.

In de zomer van 2025 loopt het contract van Robert Lewandowski af en hoewel er een verlenginsoptie van nog een jaar is, wil Barça de spitspositie alvast aanvullen. David wil volgens de Spaanse sportkrant zijn contract, die ook in juni 2025 afloopt, niet verlengen bij Lille. Ondanks het feit dat de Franse club intensief heeft onderhandelt met de speler. Daardoor kan de 24-jarige goalgetter transfervij een overstap maken.

David is na zijn transfer van KAA Gent naar Lille uitgegroeid tot een ster in de Ligue 1 en een van de topscorers in Europa. Hij kwam in 2020 van KAA Gent naar Lille voor ruim 25 miljoen euro. De Canadese doelpuntenmaker heeft dit seizoen in zes competitiewedstrijden al vijf keer het net weten te vinden.

Naast Barcelona zouden ook Juventus en enkele Premier League-teams belangstelling hebben getoond. Barça volgt de situatie op de voet en zal strategisch beslissen. David zal volgens Sport in januari waarschijnlijk veel geïnteresseerde clubs achter zich aan krijgen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.