'Iniesta hang schoenen na imposante carrière aan de haak'

Het einde van een tijdperk nadert: 'Iniesta kondigt dra pensioen aan'

Vandaag om 10:40

Andrés Iniesta gaat zijn schoenen aan de haak hangen, zo meldt het Spaanse Relovo. De 40-jarige routinier plaatst op sociale media ook een cryptische video over een aankondiging die hij 8 oktober zal doen.

Iniesta speelde het grootste deel van zijn carrière met rugnummer acht. Daarom dat hij volgens het Spaanse medium op 8 oktober het nieuws naar buiten zal brengen. De middenvelder wilde naar verluidt het liefst nog een seizoen door, maar zal nu toch zijn loopbaan als professioneel voetballer beëindigen.

Iniesta heeft een zeer indrukwekkende carrière achter zijn naam staan. De Spanjaard maakte furore bij FC Barcelona tussen 2002 en 2018. Met de Catalanen won hij onder andere vier Champions League-trofeeën.

Hij was ook een van de bepalende spelers van het Spaanse nationale team dat twee opeenvolgende Europese Kampioenschappen won (2008, 2012). Iniesta scoorde in 2010 de beslissende goal in de WK-finale. 

Na Iniesta's periode bij Barça, kwam hij nog uit voor het Japanse Vissel Kobe. Zijn laatste club was Emirates Club. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.