Ex-voorzitter Denijs Van De Weghe gaat Deinze niet redden

Ex-voorzitter komt Deinze niet redden: "Club uit moeras halen is niet aan mij"

30 september om 23:47
Laatste update: 30 september om 23:49

Bij KMSK Deinze zijn ze in grote problemen geraakt nadat hoofdaandeelhouder ACA Football Partners zich plotseling heeft teruggetrokken uit de club. Ex-voorzitter Denijs Van De Weghe komt zijn oude club alvast niet uit de nood helpen.

Deinze begon nog met promotie-ambities aan het nieuwe seizoen van de Challenger Pro League, maar nu lijkt het voortbestaan plots zeer onzeker. Van De Weghe had het debacle al zien aankomen. “Ik heb ACA Football Partners nochtans gewaarschuwd om niet aan grootheidswaanzin te doen, maar mijn opvolgers hebben mijn goede raad niet opgevolgd”, vertelt hij tegen Het Nieuwsblad

De ex-voorzitter ziet het dan ook niet als zijn taak om zijn oude club er weer bovenop te helpen. “Ik ben met andere projecten bezig waarin ik veel centen en tijd investeer. Het is niet meer aan mij om de club uit het moeras te halen. Er heeft mij nog niemand gebeld om een helpende hand toe te reiken.” 

Van De Weghe ziet het allemaal met afschuw aan. “Ik hoopte in 2026 het 100-jarig bestaan van de club mee te vieren, maar dat wordt blijkbaar een moeilijk verhaal. Ik vind het vooral doodjammer voor alle spelers, medewerkers, vrijwilligers en supporters dat KMSK Deinze in deze situatie is verzeild geraakt.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.