Hein Vanhaezebrouck wil strenge straffen zien na Antwerp - Beerschot

Vanhaezebrouck wil strenge straffen zien: "Boetes die ze in portemonnee voelen"

30 september om 21:48

Ook Hein Vanhaezebrouck keek zondag naar de wanvertoning bij Antwerp tegen Beerschot. De gewezen trainer vindt dat de relschoppers streng moeten worden gestraft.

In zijn wekelijkse bijdrage in Het Nieuwsblad spreekt Vanhaezebrouck zijn ongeloof uit over de hele toestand. De oproerkraaiers verdienen volgens hem geen lichte behandeling. “Straf ze streng. Geef ze boetes die ze echt in hun portemonnee voelen, waar ze een halfjaar voor moeten werken.”

Woedende fans zijn niet voor rede vatbaar, stelt HVH. “Daarom roep ik spelers, trainers en clubleiders op om te stoppen met uitleg te geven aan de kant van het veld. Dan ga je mee in dat verhaal. Aan wie moet je daar een uitleg geven? Een normale mens gaat daar niet staan.”

Ook voor Beerschot is Vanhaezebrouck streng. “Elke club, solidair met elkaar, zou ze moeten buitensluiten, zelfs al zijn het de eigen fans. Want iedere club en iedere lokale politieafdeling kent die heethoofden, zelfs met hun maskers aan.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.