Ref. Dep. staat achter rood Club Brugge-speler Raphaël Onyedika

Ref. Dep. staat achter rood Onyedika: "Geen sprake van een clear error"

30 september om 21:11
Laatste update: 30 september om 21:34

Jonathan Lardot, de technisch directeur van het Professional Refereeing Department, heeft zijn mening gegeven over de rode kaart van Raphaël Onyedika. De middenvelder werd in de match tussen Sporting Charleroi en Club Brugge weggestuurd.

Tien minuten na de rust kreeg de Nigeriaan rood te zien van scheidsrechter Nathan Verboomen, dit nadat de middenvelder een tackle had ingezet op Charleroi-speler Parfait Guiagon. “Als we alles analyseren, zie je dat de tackle van Onyedika met beide voeten vooruit is en met ongecontroleerde techniek”, legt Lardot de situatie uit.

Had de VAR Verboomen dan niet even naar het scherm moeten roepen om zijn beslissing te heroverwegen? Neen, zegt Lardot. “Dat is ook waarom de VAR niet tussenkomt: aangezien aan een paar voorwaarden voor een rode kaart wordt voldaan, zoals het ongecontroleerde.” 

Geen duidelijke inschattingsfout van de scheidsrechter dus en daarom hield de VAR zich erbuiten. “Er is geen sprake van een clear error en dus steunt met de beslissing om rood te trekken”, aldus de scheidsrechtersbaas.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.