Gunther Dieltjens van Beerschot reageert Royal Antwerp tegen Beerschot

Beerschot-bestuurder pareert kritiek: "Hebben zondag alle richtlijnen opgevolgd"

Vandaag om 20:18
Laatste update: om 20:23

Bij Beerschot likten ze maandag hun wonden na het tumult van zondag. Bestuurder Gunther Dieltjens verdedigde maandag de handelswijze van de club in de aanloop naar de derby.

De aankondiging was alvast zonneklaar: de supporters zouden de partij verstoren als Beerschot teleurstelde. Had de club dan toch niet meer kunnen (en moeten) doen voorafgaand aan de beladen wedstrijd tegen stadgenoot Royal Antwerp FC?

Bij HLN pareert Dieltjens en stelt hij dat alle mogelijke voorzorgsmaatregelen waren genomen. “Wij hebben zondag alle richtlijnen opgevolgd die de politie ons had opgedragen”, klinkt het duidelijk.

Dat er amper controle had plaatsgevonden sprak Dieltjens tegen. Alle bussen met Beerschot-fans werden naar een neutrale zone geleid en daar werd iedereen gecontroleerd, let hij uit. “Pas daarna kregen ze hun ticket.”

De gebeurtenissen zijn bij de clubleiding hard gevallen. “Wij als bestuur zijn ook bitter gestemd. Maar een fan kan zijn ongenoegen op veel andere manieren uiten dan het stopzetten van een match met zware gevolgen voor de club.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.