Club Brugge-speler Raphaël Onyedika krijgt schorsingsvoorstel van één match

UPDATE: Onyedika voor één duel geschorst, Club gaat akkoord met schorsingsvoorstel

Vandaag om 16:53
Laatste update: om 16:53

Het bondsparket van de Belgische voetbalbond heeft Raphaël Onyedika een schorsingsvoorstel gedaan voor één match. De Nigeriaan werd in de partij tussen Sporting Charleroi en Club Brugge met rood weggestuurd na een wilde tackle.

Tien minuten na de rust kreeg Onyedika rood te zien van scheidsrechter van dienst Nathan Verboomen, dit nadat de middenvelder een een tackle had ingezet op Charleroi-speler Parfait Guiagon. Op de uitsluiting kwamen nadien veel reacties.

'Hij komt met gestrekte benen, studs naar voren, in op de voet/enkel van de speler van Charleroi. Dit gebeurde met een medium tot hoge intensiteit, waardoor hij de veiligheid van zijn tegenstander in gevaar bracht’, citeert Het Nieuwsblad uit de toelichting van arbiter Verboomen. 

Het bondsparket stelt nu dus een schorsing van één wedstrijd voor, zo valt te lezen bij de krant. Als Club Brugge en Onyedika niet akkoord gaan, dan wordt het dossier dinsdag behandeld door het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

UPDATE: Blauw-Zwart heeft inmiddels laten weten dat het akkoord is met het voorstel van de bond. Onyedika is één match geschorst en betaalt daarbij een geldboete van 1.000 euro.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.