OFFICIEEL: Anderlecht geeft Kalonji (15) eerste contract

OFFICIEEL: Kalonji (15) neemt voorbeeld aan Stroeykens en tekent bij Anderlecht

Vandaag om 15:49

RSC Anderlecht deinst er niet voor terug om jeugdige talenten een profcontract voor te schotelen. Deze week is het de beurt aan Noah Kalonji. De middenvelder is amper vijftien jaar en mag zich de volgende jaren verder ontwikkelen op Neerpede.

Via haar officiële kanalen stuurt Anderlecht het contractnieuws de wijde wereld in. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is het geloof in de kwaliteiten van Kalonji dus groot. De huidige U16 zou minstens tot medio 2027 bij paars-wit actief blijven. Vijf jaar geleden streek de tiener neer in Brussel, nadat hij voordien bij de jeugdopleiding van Standard Luik zat. 

Nu staat Kalonji dus al een stuk verder. Op de Anderlecht-website wordt hij omschreven als een middenvelder met veel vermogen, die sterk is in de balrecuperatie en veel rust uitstraalt. Zelf kijkt Kalonji vooral op naar Mario Stroeykens. Hij bewondert de huidige A-speler omwille van zijn volume en basistechniek. Afwachten of ook Kalonji op termijn zijn plekje bij de grote jongens kan bemachtigen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.