L'Equipe ziet in Fofana de ideale invaller bij Lyon

L'Equipe strooit met lof naar Fofana: 'Elke invalbeurt zet hij de boel in brand'

Vandaag om 14:38

Malick Fofana zal als een roosje geslapen hebben. De Jonge Duivel opende zijn seizoensrekening bij Olympique Lyon en dat met een winnende treffer in de blessuretijd van de uitpartij bij Toulouse (1-2). Daags nadien krijgt hij een open doekje van sportkrant L'Equipe.

Vorige wintermercato stapte Fofana over van KAA Gent naar Lyon. In de stevige remonte die de traditieclub inzette, had onze negentienjarige landgenoot al een mooi aandeel. In de huidige jaargang moet hij het eerder stellen met een rol als invaller. Die is hem op het lijf geschreven, meent L'Equipe. 'Vrij discreet wanneer hij aan de wedstrijd mag beginnen, maar hij zet de boel in brand wanneer hij invalt', schrijft de krant op haar website.

Diezelfde tegenstrijdigheid ziet L'Equipe ook terug in zijn karakter. Naast het veld is Fofana eerder verlegen en allerminst een grote babbelaar. Binnen de groene rechthoek is dat even anders. 'Zijn spel, boordevol versnellingen en ritmeveranderingen, wekt zoveel elektriciteit op', luidt de analyse. De volgende stap is duidelijk: ook als basispion het verschil maken voor Lyon.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.