Charleroi trainer Rik de Mil klaar voor de top

Is De Mil klaar voor een topploeg? "Een trainer waar je door voor het vuur gaat"

Vandaag om 09:00

    Sporting Charleroi heeft aan de wedstrijd tegen Club Brugge een punt overgehouden. Na een lange 1-0 voorsprong - met een man meer door een rode kaart voor Raphael Onyedika - maakte Hans Vanaken in de slotfase de 1-1 en bepaalde daarmee de eindstand. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, is één ding opgevallen over Sporting Charleroi

    Sinds dit seizoen is Rik de Mil trainer van Charleroi. Sinds de komst van De Mil is er een frisse wind gaan waaien bij de Zebra's en mede door goed en verzorgd voetbal staat de club nu op de vijfde plaats. Ook Club Brugge werd het regelmatig moeilijk gemaakt afgelopen weekend. 

    "Ik denk dat Charleroi, met trainer Rik de Mil, heel goed voorbereid was op wat er ging komen", zo laat Floris Rademaker weten. "De Zebra's wisten dat ze hun borst nat konden maken en dat hebben ze heel goed gedaan", aldus Rademaker die toch een puntje van kritiek had op Charleroi. "Het is wel opvallend dat ze een voorsprong hebben na een uur met tien man. Dan is het kwalijk dat ze hem uiteindelijk niet over de streep kunnen trekken. 

    Volgens Vincent Haegeman was Charleroi te afwachtend na de rode kaart voor Raphael Onyedika van Club Brugge. "In die tussenfase hadden ze sneller voor die 2-0 moeten gaan. In de laatste fase deden ze dat wel. Maar met Club Brugge met zoveel kwaliteit, weet je dat die altijd een of twee kansen gaan krijgen. Misschien hadden ze na de rode kaart meer voor de 2-0 moeten duwen."

    Het Rik de Mil-effect bij Charlerloi 

    Haegeman constateert dat Charleroi een uitstekende keuze heeft gemaakt door De Mil aan te stellen als trainer. "Charleroi heeft nu iets aantrekkelijks. Ze spelen aantrekkelijk voetbal. Dus ik neem mijn hoedje af voor De Mil", aldus Haegeman. 

    Op de vraag of De Mil klaar is voor voor een topclub, hoeft Rademaker niet lang na te denken. "Ik kan mij heel goed voorstellen als voetballer dat je voor De Mil door het vuur wil gaan. Je ziet ook dat de spelers van Charleroi met meer vertrouwen spelen. Een goed voorbeeld daarvan is Daan Heymans. Het is aan de ene kant no nonsen, maar als je door het vuur gaat, wordt dat vertrouwen ook beloond en dat is wel mooi om te zien."