Vrancken ziet spelers meedenken bij Gent

Vrancken glundert na felle start van Gent: "Je straalt dat uit naar de tribunes"

29 september om 23:43

KAA Gent heeft zich herpakt na de midweekse nederlaag tegen Cercle Brugge (2-0). OH Leuven werd het kind van de rekening, vooral met dank aan een blitzstart. Wouter Vrancken ziet dat zijn ploeg op de goede weg zit.

Na tien minuten al op een 2-0-voorsprong staan, welke trainer droomt daar nu niet van? Met vroege treffers van Max Dean en Noah Fadiga had Gent eigenlijk nooit veel te vrezen van OHL. "Je straalt dat uit naar de tribunes", beseft Vrancken bovendien bij Sporza. Toch zag de trainer nog steeds veel verbeterpunten bij zijn elftal. De Buffalo's moeten dus nog stappen zetten.

Eén van de stappen die Vrancken graag wil zien, is dat zijn ploeg zich tactisch flexibel opstelt. Op dat vlak was de partij tegen OHL een meevaller. "We hadden de ploeg voorbereid op twee systemen van Leuven, bij de rust coachten de spelers elkaar in wat beter moest. Dat is al een grote stap: het zien en zich aanpassen aan het systeem", toont Vrancken zich tevreden.

Gent krijgt zo een deugddoende opkikker met het oog op één van de zwaarste opdrachten van dit seizoen. Op de openingsspeeldag van de Conference League trekt het donderdag immers naar Stamford Bridge. Vrancken spreekt van een "galawedstrijd", maar wel eentje waarin hij kansen ziet. "We komen Europees nu wel tegen het grote Chelsea uit, al spelen ze de laatste jaren niet hun beste spel." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.