Paniek bij Vitesse: ambulances rukken uit, tientallen supporters onwel

Paniek bij Vitesse: ambulances rukken uit, tientallen supporters onwel

Vandaag om 21:25

Ongeveer vijftig supporters van Vitesse zijn zondag onwel geworden in de busreis na het uitduel met De Graafschap (3-1). Er is een groot aantal ambulances ingezet om de mensen uiteindelijk op te vangen bij het Gelredome. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Omstreeks 18:00 uur werden meerdere mensen onwel in de bussen die terug naar Arnhem reden. De hulpdiensten werden ingelicht en werden al snel opgeschaald naar GRIP1, wat inhoudt dat meerdere hulpdiensten samenwerken op de plaats van het incident. Dit omdat de oorzaak niet direct aan het licht kwam. Drie mensen zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht. Ook zou een traumahelikopter zijn ingezet.

Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, heeft inmiddels op de kwestie gereageerd. "De brandweer heeft metingen verricht in de supportersbussen. Daar is niks geks gemeten. Het is waarschijnlijk dus misgegaan in het stadion waar vuurwerk van beide supportersgroepen voor heftige rookontwikkeling zorgde. Ooggetuigen zeggen dat ze letterlijk geen hand voor ogen zagen. Het lijkt erop dat supporters die te veel rook binnenkregen een koolmonoxidevergiftiging hebben opgelopen."

Supporters maakten eerder op X al melding van hun vermoedens dat de oorzaak bij vuurwerk ligt. Het zou hierbij gaan om het inademen van de rook van rookbommen. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.