Wedstrijverslag: Liverpool wint met 1-2 van Wolves en is leider

Niet groots spelend Liverpool wint weer en staat weer aan de leiding

Vandaag om 20:31

Liverpool kende geen gemakkelijke avond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, maar mag zich nu weer de koploper van de Premier League noemen. In het Molineux Stadium wonnen The Reds uiteindelijk met 1-2, waardoor ze Manchester City passeren op de ranglijst.

Eerder op zaterdag speelde City met 1-1 gelijk tegen Newcastle United. Daar kon Liverpool enkele uren later maximaal van profiteren: bij een zege op Wolves zouden Slot en co. de koppositie in handen krijgen. The Reds hadden het echter niet makkelijk: de thuisploeg legde namelijk veel energie in de wedstrijd, wat tot een aantal goede kansen leidde.

Doelpunt vlak voor de rust
Toch kreeg Liverpool een grote mogelijkheid om de score vlak voor rust te openen. Vlak voor het doel van Wolves kon Dominik Szoboszlai de bal tegen de touwen werken, maar in plaats daarvan schoot hij tegen doelman Sam Johnstone aan. Vijf minuten later, in de blessuretijd van de eerste helft, was het alsnog raak: na een goede voorzet van Diogo Jota knikte de mee naar voren gekomen Ibrahim Konaté de bal krachtig in het doel.

Zo kon Liverpool met een voorsprong aan de thee. In het tweede bedrijf duurde het niet lang voordat Wolves op gelijke hoogte kwam. Doelpuntenmaker Konaté leverde de bal in zijn eigen zestien kinderlijk eenvoudig in bij voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen, via de ingevallen Ajax-huurling Carlos Forbs kwam de bal terecht bij Rayan Aït-Nouri. De Algerijn schoof de bal van dichtbij tegen de touwen: 1-1.

Direct daarna greep Liverpool de leiding echter weer. Nelson Semedo werkte Jota onhandig tegen het gras, waarna de bal op de stip ging. Mohamed Salah faalde vervolgens niet vanaf elf meter, waardoor hij de 1-2 voor zijn rekening nam. In het restant van de wedstrijd bleef het spannend, ook omdat Liverpool op zoek ging naar een veilige derde treffer. Gescoord werd er in de slotfase echter niet meer in het Molineux Stadium: de wedstrijd eindigde in 1-2.

Daardoor mag Liverpool zich nu de koploper van de Premier League noemen. De formatie van Slot gaat over City geen op de ranglijst en staat nu één punt los. Aston Villa kan later dit weekend wel nog in punten gelijk komen met Liverpool, maar The Villians hebben op dit moment een veel minder doelsaldo. Wolves bungelt met één punt onderaan in de Engelse competitie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.