PSV wint van het Willem II van Peter Maes

Peter Maes en Willem II verliezen op eigen veld van kampioen PSV

Vandaag om 19:41

PSV heeft ook zijn zevende Eredivisie-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Tegen het Willem II van Peter Maes werd het 0-2 voor de kampioen. Bij de bezoeker mocht onze landgenoot Johan Bakayoko maar een half uurtje meespelen. 

Bij PSV maakte ex-speler van Club Brugge Ivan Perisic zijn basisdebuut dat ging ten koste van Rode Duivel Bakayoko. Daar was hij in goed gezelschap, want ook kapitein Luuk de Jong begon op de bank. Zij zagen de Tilburgers flitsend beginnen voor eigen publiek. Kyan Vaesen (ex-Westerlo) haalde in de eerste minuut meteen de achterlijn en zette laag voor op een andere landgenoot: Cisse Sandra (op uitleenbeurt van Club Brugge). Zijn inzet ging slechts centimeters naast.

Perisic probeerde het aan de andere kant met een gekruld schot, maar had geen succes. Vaesen dook nog eens gevaarlijk op voor doel, maar PSV-doelman Walter Benítez had een antwoord.

PSV had het niet makkelijk tegen Willem II. De Amerikaanse spits Ricardo Pepi was evenwel goed op dreef en bezorgde de kampioen met twee doelpunten op korte tijd toch de zege. Daarmee was het verweer van Willem II definitief gebroken. Bakayoko viel nog in, maar kon geen potten breken. PSV kreeg nog wel een domper te verwerken: middenvelder Joey Veerman viel uit met een blessure.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.